CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 3 July 2012

Hari gatal

Assalamualaikum

Halu there!

Baru baru ni adalah seseorang tanya aku, ciri ciri lelaki idaman aku. Masa aku jawab kat dia tu, aku mamai. Aku jawab ikut sedap mulut je. Ikut sedap otak. Tapi bila pikir pikir balik. Aku da ada jawapan yang sepatutnya aku bagi untuk soalan dia tu.






1. Berilmu
Dulu masa aku muda remaja sweet 17 bagai, aku tak pikir pun soal ni. Aku pikir yang orang takde SPM pun boleh hidup. Contoh Rosyam Nor. Tapi sekarang baru aku sedar. Memang la tuah ayam kita nampak kat kaki. Tuah manusia takde orang tau. Sebab kalau tuah kita pun nampak kat kaki, tak ke haru bila jumpa first date da sibuk nak check kaki bagai. Takde tuah je dump awal awal. Gila namanya tu.

I don't expect my future husband tu seorang yang ada master bagai. Cukup la ilmu yang boleh dia guna untuk diri dia sendiri,aku dan anak anak aku comel comel ikut muka aku. *pengsan! hahahaha

Sejujurnya, aku tak selesa sangat dengan lelaki yang menunjukkan ketidak berilmuan dia tu. Contoh:

BF: baby..i tak tau la nak guna bb ni camne. U ajar i boleh?
GF: Aikk! U yang pakai bb.ape i pulak kena ajar? Mane la i nak tau.i pkai public je kot
BF: Ala bby..ajar la i.mane la I tau semua ni *sambil gedik gedik minta kaki

GF: ok ok.i ajar nanti. i pun bukan tau sangat. *da tau tak pandai pakai,yg g gatal2 beli binatang tu buat ape? tak pndai blajar la.tekan la ape pun.aku dulu pun bodoh2 je blajar pkai 3310 (dalam hati)


See..nampak tak effect dia. Kalau belum jadi suami takpe la aku melawan dalam hati cmtu. Kalau da kawin camne?? Tak ke aku tergolong dalam isteri yang durhaka free free je. Tak pasal tak cium bau syurga nanti

2. Tau hukum hakam
Well..aku lemah sikit bab agama ni. So aku perlukan seseorang untuk guide aku. Bukan aku yang guide orang. Sebab aku ni lalang sikit. Kau goda aku sikit je cakap "Jom la ponteng kelas. G karok jom. Sekali je pun ko ponteng" Aku dengan tak pikir panjang ikut je apa kau plan. Padahal aku tau je kalau ponteng confirm confirm la salah. Pastu confirm confirm la aku tak cakap dengan mak aku. Pastu confirm confirm la aku tipu mak aku cakap aku g kelas td. Walhal, aku merewang g karok kat tmpt karok tu berjam jam.
Tapi ni contoh je wei! Takde gila aku nak ponteng kelas g merewang karok. Baik aku top up tido ke pe ke. Lagi heaven! hahaha

Lagi satu..saya kurang minat terhadap lelaki yang sebegini:

GF: Yang..jom la cari surau ke ape ke. Nak solat tak?
BF: Tak yah nak alim sangat la. Tadi pegang pegang tak ingat dosa plak kan

Derrrrrr..lu da pegang pegang lu punya pasal la. Tapi kalau GF lu ajak solat, salah ke? Siap cakap camtu lagi. aishhh! Lelaki sepatutnya memimpin. Bukan menghancurkan.

3. Tau limit dalam hidup
Bab ni best. Wa manyak suka, cinta, sayang sama ini olang punya spesis. Sebab wa jenis terbalik. Aku tak tau limit cukup. Contoh, fahrin ahmad cakap dia suka aku. Aku harap dia ajak aku kawin. tamak kan? hahaha I need someone yang boleh bagitau saya mana nak start benda. Dan sampai mana saya kena stop. Once i start to do something, saya sangat pening mana nak stop. Kena banyak kali pikir baru decide untuk diri sendiri.

4. Abang abang
Saya perlukan orang untuk marah saya. Kalau tak saya akan melayang dalam hidup. Ayat best kan?? hahaha tak la.aku suka orang yang mcam abang abang sikit. Yang ada sifat tanggungjawab, kasar sikit. skit je la.lebih lebih memang aku tak layan la wei. sape nak bf kaki pukul. minah kental mane pun tak nak bf kaki pukup bai.

5. Seorang yang macam BAPAK saya :)
Yang ni tak boleh explain panjang panjang. Salah explain nanti tak dapat elaun. hahahaha

:)

0 comments: