CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 25 August 2011

Mak mak akan tanya soklan ini bila tiba masa

Panjang kan tajuk? sape pedulii...*mata pusing2

Mak korang pernah tak tanya soklan yang buat korang rasa nak hantuk kepala kat tilam sampai tertido? Tak pernah?? U guys should proud with that. Ibu gua tanya derrr..memang habis hebat la soklan2 yang pernah ditanya sepanjang aku jadi anak mak aku

Antara dibawah ini adalah soklan dan jawapannye..dapat kanak kanak?

1. Tadi kuar makan dengan dengan sape?
Glurrrrppppp...pat ni aku memang aku senang confusion. Mak aku ni sengaja nak tanya ke nak serkap jarang aku? Kenapa aku cakap mcm ni? Sebabbbbb...mak aku da tau jadual aku kottt..lg mau tanya.*errrrrr
Tapi pat paling best dia tanya aku makan apa..tak sempat nak jawab, dia da jawab..TAK SEMPaTttttttt owwww

2. Tadi bangun pukul berapa?
Hat ni lagi besttttt..tahap dewa punya best.TAK TIPU! sebab mak aku cam pasang cctv owww kt bilik aku.tau tau je pukul berapa aku bangun..memang fail la kalau de niat nak tambah dosa dengan membohong mak aku bila sampai soklan ni

3. Tadi balik jalan pukul berapa?
Ok fineeeee..yang ni pun bleh buat aku speechless. Selalu ok! tak de niat nak tipu owww. Tapi aku tak nak dia bising. Biasa la kn..jalan KL kn sangat lenggang..dan kesesakan lalu lintas tiada dlm kamus jln raya KL ni..so kne la kalis kalis sikit :)

4. Semalam tido pukul berapa?
Haaaaaa..memang best kalau pat ni.aku jawab direct je...pastu kena bebel. Tapi mak aku tak kisah sgt sbb aku memang burung hantu pun dr zaman sekolah.sume citer kat tv yang pkul 2 3 pagi sume aku tau..so "alah bisa tegal biasa" kn bu? *goyang goyang badan

5. Ada BOYFRIEND?
Sumpah nak terjun katil bila dengar soklan ni..giler direct mak akuuuu..tanjat boboy mak! korang tak pernah dengar cara mak aku tanya..memang sumpah aku yang malu nak jawab..selalu mak aku akn guna cara halus. Nada suara memang abis romantik la kn..

Ibu: Along..ni ibu nak tanya sikit ni
along: pe ek?
Ibu: Anak ibu yang cantik ni da de boyfriend ke belum?
along: *bunyi cengkerik
Ibu: Ibu tanya ni..tak yah la malu malu.. Anggap je ibu kawan kawan along
along: kalau kawan kawan kena belanja makan dulu bu pastu kena g tengok wayang sama sama, kena g main bowling sama sama, kena lepak mamak berjam jam.baru SAHABAT sejati!
Ibu: Banyak laaaaaaaa...ade je jawapan ko kn? da de ke belum?
along: pehhhhhh..punya banyak along kalis tadi, ibu ingt lagi soklan ni?
Ibu: pehhhh...itu kalis kalis ke? Da de ke belum?
along: takde.. *bunyi cengkerik makan gajah
Ibu: Bila nak ade?
along: Harini masak pe bu? tadi ayah balik makan tak?
Ibu: Pandai ko ea...


Tang ni memang aku malu abis..bayangkan.mak mak tanya kita soklan cmtu. Scary owwww..mak aku memang scary abis..mak aku memang suke kuarkan soklan yang abis killer. aku selalu cuak bai dengan mak aku..tanya soklan yang buat aku pikir 400 500 kali aw..kalau aku cter kat kawan aku, memang dorang bantai gelakkan aku..aishhhhhhhh nasib la kn

k bai!


Wednesday, 24 August 2011

5 reason why i like u!

"When you love someone, you can't find any reason why you love him"

Power kan? Cik jah yang ajar aku benda ni. Dia cakap kat aku yang kalau kita suka seseorang..kita tak kan tahu kenapa kita suka dia. Kenapa ek? Sebab ada karen dia kata..KAREN! karen = suka? *errrrrrr

Tapi apa yang terjadi semua mesti bersebab kan? Mesti ikut logik la kan. memang la de benda yang happen without kita tau. Tapi still kena bersebab kan? Macam kenapa kita makan..mesti la sebab kita lapar. Takde orang makan sebab patah tangan..nampak?

Oleh itu..disini adalah senarai kenapa sy suka awk..aah! awk laaa..sape lg *wink wink

1. Sebab awak gedik!
Aah..tak tipu.awak gedikkkk..mengada ngada! tapi..saya sukaaaaaa :) pasni gedik2 lg k?

2. Awak pakai baju melayu!
Lalalalala..nmpk macho abis...hahahha mcm lelaki melayu terakhir!

3. Awak kuat makan plus buncit!
Mkan la ape je yang awk nk..sy sanggup teman awk mkn..kita tambah kebncitan awk tu k? *awan nano

4. Sebab awak tak jemu layan sy!
Saya suka bila awak layan sy..dulu lecturer sy pernah ckp cmni "i know u' olls da penat dgr i ckp..but please guys, stay with me" and kitorg dgr juga pe dia ajar that day and last skali..dia kuar dari klas kitorg dgn senyuman paling ikhlas and she said "thanks girls..i really appreciate it" AND! now..sy da rse ape yang miss shikin rasa that day..yeah.i'm proud of u..thanks k? *pipi kembung

5. Sebab...sebab....sebab....eeemmmmmmmm
Nampak tak yang sy da kehilangan kata kata? heeeeee mungkin btol ckap cik jah..mmg tak de reason pun klu kita nak suka seseorang tu...

Kenapa saya suka buncit sy? kenapa sy suka buncit sy? sebab dia BESssssttttttttttt

p/s: berapa ramai lelaki yang sanggup teman perempuan beli barang? Rmai?? Toksah bohong..bapak aku sendiri malas kalau bab2 teman shopping

k bai!

Tuesday, 23 August 2011

Fall in love tu benda mengarut?

Semua orang pernah fall in love kan? an..an?? Toksah menipu la tak pernah..nampak beno penipu k. Kalau korang tanya aku macam mana rasa jatuh cinta.. Jawapannya adalah..Macam makan gula getah yang mak ko da buang dalam tong sampah lepas tau ko kunyah gula getah diam2..puas hati? heeeeee

Tak tak..aku confirm confirm akan jawab..

1. Susah nak describe apa perasaan korang bila da jatuh cinta
2. Susah nak maintain rasa jatuh cinta korang as people change everyday..*certain people la
3. Hati korang akan berbunga bunga setiap masa..yang ni sumpah betul weeiiiiiii..tak tipu! tak caye gi tanya kak siti belakang rumah..*errrrrrrr
4. Korang akan sentiasa ingat kat orang yg korang suka tu..24/7 k! no doubt!! :)
5. Korang sentiasa rasa nak tampar2 muka kekasih hati korang sebab tak tahan beliau comel dimata korang..*okk..yang ni ganas sikit
6. Korang akan ingat dorang akan raya umah korang..pdahal alamat umah pun tak tau k! btw..selamat hari raya! jemput datang rumah k?
7. Korang rasa adrenalin terlebih..which mean korang rajin terlebih..tido pun 3 minit je sehari...nampak tak? nampak tak flow dia??

Dan yang ke 8!

KORANG AKAN NAMPAK MUKA SEMUA ORANG MACAM MUKA DIA...lalalala

Ke - 9!
Korang rasa nak joget2 bila dia msg..okkkkk.yang ni bila da parah sgt k.jgn ambik port yang ni

LASTTTTT....

Korang rasa hepi semacam bila kawan korang punya bf nak masuk minang kawan korang..korang yang melompat tak psal..nampak tak yang korang gelabah nak macam dia jugak? nampak??

Conclusion: Hidup memang indah kalau kita jumpa pasangan yang betul.. Hidup tak indah kalau kita jumpa pasangan yang tak betul..paham?

k bye!



Friday, 5 August 2011

post hari ini sangat pendek

Pye ada 2 follower!! *sambil goyang goyang gigi

Gigi gua cantik der..lu ada?


k bai! :)

Thursday, 4 August 2011

beza cik yah HOT dengan cik yah AWESOME

awak..awak! aipppppp! awak la..tengok mana la pulak tu! awak kat ujung corner sambil pegang lolipop tu...

"cepat sikit abiskan lolipop tu..da nak abis waktu da"

wekkkkk..nk gosip2 ni..hahaha *sambil goyang2 bahu

semalam citer pasal cik yah kan? kan3?? cik yah kat unikop ni da dua awww...woWWWW!!! gempak abis!! kembar ea cik yah tu?

jawapannye adalah...TIDAK! mereka mungkin kawan kottttt..haha
nak dijadikan cerita cinta *erk??  la kan. aku kenal cik yah padang dulu. alaaaaaaaaa yang jual depan court badminton tu le..yadooooi dulu masa sem 1 senior aku la dok promot cik yah padang ni kat aku. ari2 doe g membeli belah kat cik yah ni..bihun goreng cik yah padang sgt2 SUPERB! nangis laju2 kalau tak dapat bihun cik yah <--- tak pasal kn?  


pastu lama lama dorang pertemukan pulak jodoh aku dengan cik yah simpang. haaaaaaaa time tu la aku kenal erti murtabak kecik kecik comel comel gebu gebu tu...itu dia. dia mai da..mai da <--- totally off out topic!
cik yah simpang punya nasi lemak best lg la cik yah padang. sebab sambal dia tak pedas sgt plus manis manis gula sikit. de manis manis air kelapa tak?

TAPI! still bihun goreng aku prefer cik yah padang punya. nasi lemak cik yah padang punya. ayam masak merah dua dua cik yah sedap. lauk lain?? jangan tanya laaaa. aku makan ayam masak merah je k? diam diam aw..jangan baik hati g report kat cik yah da tu cik yah bawak satu taman dok ngadap laptop baca blog aku. malu ahhhhh~~ *sambil senyum nampak gusi

nak call ibu cakap rindu semua benda yang ibu masak..nyum2!

makanan is benda ea?? omG! parah da ni

k bye! :)

bergumbira kat surau memang sangat bukan benda biasa

Selamat Hari Raya! haha yes..Pye memang budak paling obvious sekali teruja bab raya..ada aku kisah??
Tadi i pergi terawih dengan akma fitri <--- I beb! hahaha akma fitri tu kawan baik arisa wina. sapa mereka? mereka adalah racun idup aku. Sumpah tak idup kalau tak de makhluk ni dalam kelas. Takde dorang maksud masa untuk letupkan diri. dan2 nak letup diri kn? haha

Tadi pergi terawih dengan dua orang ni. selalu arisa wina tak ikut. baru arini join. jangan tanya kenapa baru harini ikt..diulangi..JANGAN! eh silap2. si arisa semalam da start terawih. aku yang miss semalam. WINA! aku panggil kau arisa..haha payung cepat! glam kn nama kau?? hahaha

Sumpah arini aku gelak je kat surau..sume sebab cik yah nasi lemak. ehm cik yah.. bila nak jual nasi lemak lg? U buat nasi lemak manyak sedap woooo..*sambil goyang2 kaki

Cik yah nasi lemak nampak luar biasa dari selalu la tadi..kenapa ek? owh hah! selalu nampak time tengah bungkus nasi lemak! patut la nampak lain. tadi nampak tak bungkus nasi lemak. nway! Love u very the much la cik yah..muaaahhhh!

p/s: serius sedap nasi lemak cik yah..sila datang beli ye

ok bye!

klinik dekat kolej memang MACAM bagus!

Der..aku tak pergi klinik kalau aku tak sakit..so jgn tnya aku sihat ke tak arini..jap jap! asal emo?? hahaha sebab klinik dekat kolej macam BEST sebab ketuk aku rm42!! kepala hotak laaaaa....ubt setakat seminggu.tu pun tahan sakit je. memang habis baik la kn klinik tu..tet tet tet. Agak2 kau la kn klinik kalau aku tak baik gak makan ubat ni bleh claim balik tak duit? Boleh ke idak? malas ckp la cmni..aisshhhh




doktor tu ckp aku mntk mc sbb terbabas tido..ehhmmm..doctor2,sy sahur pg td.mksdnye MUSTAHIL untuk terbabas tido.sakit la doktor! try cabut badan doctor letak dlm badan sy..nk??

p/s: akai ada ka??

ok bye! :)

Wednesday, 3 August 2011

blog baru itu HEBAT!

Halu there..today i want to teach u guys out there how to win your mother in law..errrr
tak tak..aku tipu je.heee nak cakap ni blog baru aku sebenarnye.blog lama rasa cam sangat kemunduran (alasan paling lemah bleh bg!) sgt tak IN nak post anything kt blog lama sebab rasa blog baru lg cool! haha 






nk ckp tu je..
ok bye!